Seyahat Uygulamaları

   Hayatımıza girdiği günden bu yana her ne kadar bağımlısı olsak ve bizi asosyal bir varlığa dönüştürmüş olsa da akıllı telefonların gündelik yaşantımızı kolaylaştırıyor olması yadsınamaz bir gerçek. Hayatımızın her alanında akıllı telefon uygulamalarını verimli bir şekilde kullanabiliyoruz ancak tabi ki bizim konumuz seyahatlerimizde sağlayacağı kolaylıklar. Artık hepimizin bir akıllı telefonu var bu yüzden seyahatimizin planlama aşamasında hazır hale getirmemiz gereken en önemli ihtiyaçlarımızdan birisi cep telefonu. Cep telefonumuz ne kadar hazır olursa seyahatimiz de başından sonuna bir o kadar verimli ve kolaylaşmış olur. Seyahatlerimizde ihtiyaç duyacağımız akıllı telefon uygulamalarını şu şekilde gruplandırabiliriz;

Bilet Uygulamaları;

1- Skyscanner: Dünyanın tüm şehirleri arasında gerçekleştirilen uçak seferlerini sıralayabileceğiniz ve en hesaplı şekilde biletinizi alabileceğiniz bir uygulama. İstediğiniz gibi filtreleme yapabilir ve aktarmalı uçuşları görebilirsiniz. Skyscanner üzerinden bilet alacağınız zaman farklı sitelere yönlendirmeler yapabilir, sorun yok yönlendirdiği siteler gayet güvenilir. Eğer isterseniz alarm sistemini kullanarak almak istediğiniz biletin fiyatı, belirlediğiniz aralığa düştüğü zaman haberdar olabilirsiniz. Kullanımı çok basit, ücretsiz ve yaklaşık 1100 havayolu firması ile alanında 1 numara.

2- Momondo: Aynı şekilde uçak bileti sorgulayabileceğiniz kullanışlı bir uygulama. Skyscanner kadar kapsamlı olmasa da fiyat karşılaştırması açısından bilet almadan önce mutlaka kontrol edin. Tüm havayolu firmalarının internet sitelerini ayrı ayrı incelemektense bu uygulamayı kullanarak tamamını aynı anda görüntüleyebilirsiniz.

3- E-Dreams: Özellikle Avrupa içi seyahatlerinizde en iyi fiyatları alabileceğiniz uygulamalardan bir tanesi diyebilirim. Ben daha önce birçok kez kullandım ve memnun kaldım. Uçak bileti haricinde otel konaklaması ve araç kiralamak için de kullanabilirsiniz, özellikle Avrupa içinde araç kiralamayı düşünüyorsanız mutlaka inceleyin derim.

4- Turna: Emirates ve Qatar Havayolları ile yaptıkları anlaşmalar gereği inanılmaz kampanyalar sunan bir arama motoru. Eğer Arap ülkelerine ya da Asya ülkelerine gitmek gibi bir planınız varsa mutlaka takibinde kalın, %30’a varan indirimlerden faydalanın. Sadece yurtdışı değil yurtiçi uçuşlarınız için de sunduğu indirimler ve sağladığı ‘turna puan’ imkânı ile vazgeçilmezlerinizden birisi olması muhtemel.

           

Ulaşım Uygulamaları;

1- Railplanner: Interrail yapacak olanların mutlaka telefonlarında bulundurması gereken program. Avrupa şehirleri arasında gerçekleştirilen tüm tren seferlerini, trenlerin özelliklerini ve rezervasyon gerekli olup olmadığını tüm detayları ile görebilirsiniz. Uygulamayı indirip incelediğinizde zaten ne işe yaradığını anlayacaksınız. Railplanner uygulaması hakkında daha detaylı bilgi almak istiyorsanız Interrail Rehberi bölümünü ziyaret edebilirsiniz.

2- Blablacar: Dünyanın tüm şehirleri arasında özel aracı ile seyahat edenlere çok düşük ücretler karşılığında yol arkadaşı olabildiğiniz Blablacar sisteminin akıllı telefon uygulaması. Uygulamayı indiriyorsunuz, üye oluyorsunuz, seyahat edeceğiniz şehirleri ve tarihleri filtreliyorsunuz, planlarınıza uyan yolculukları belirleyip sürücüler ile irtibata geçiyorsunuz. Çok kullanışlı bir uygulama, seyahatlerinizde elinizin altında bulunmasında fayda var. Blablacar hakkında detaylı bilgi almak istiyorsanız Ulaşım bölümünü ziyaret edebilirsiniz.

3- Meinfernbus: Almanya merkezli olan Meinfernbus otobüs firmasının telefon uygulaması. Avrupa’da hizmet veren birçok otobüs firması var ancak bu firma neredeyse Avrupa’nın tüm şehirleri arasında seferler düzenliyor ve biletleri çok ucuz. Ayrıca mobil uygulamasından bilet aldığınız zaman indirim kazanma şansınız da oluyor. Avrupa’da otobüs kullanacaksanız mutlaka telefonunuzda bulundurun.

4- Rome2rio: Şehirler ve ülkeler arası otobüs, uçak ve tren alternatiflerini fiyatları ile birlikte görebileceğiniz harika bir uygulama. Gideceğiniz şehre hangi ulaşım aracı ile ne kadar sürede ulaşacağınızı da görebilirsiniz. Daha çok otobüs seferleri üzerine kurulmuş olan bu uygulama ile özellikle Avrupa içinde tüm otobüs seferlerini görüntüleyebilirsiniz. Otobüs kullanarak seyahat edecekseniz mutlaka telefonunuzda bulundurun. 

5- Goeuro: En az Rome2rio kadar başarılı olan ve otobüs seferleri üzerine birçok alternatifi, fiyatları ile birlikte görüntüleyebileceğiniz uygulama. Düşük bütçeli seyahatlerin vazgeçilmezlerinden birisi otobüs yolculuğu bu yüzden Goeuro mutlaka alternatif olarak cebinizde bulunsun.

6- TheTrainLine: Avrupa içinde gerçekleştirilen tren seferlerini fiyatları ile birlikte görebileceğiniz kullanışlı bir uygulama. Railplanner uygulamasında tüm tren seferlerini görebilirsiniz ancak fiyatlarını göremezsiniz o yüzden tren kullanmayı düşünüyorsanız bu uygulamayı mutlaka indirin.  

7- Flightradar24: Dünya üzerinde sefer yapan tüm uçakları an be an takip edebileceğiniz bir uygulama. Ne işe yarar diye sorarsanız; uçuş numaranız ile uçağınızın dakika dakika nerede olduğunu görebilir hazırlıklarınızı ona göre tamamlayabilirsiniz.

           

Rezervasyon Uygulamaları;

1- Booking: Tüm dünya şehirlerinde bulunan hotel ve hostel alternatiflerini görebileceğiniz, rezervasyonlarınızı yapabileceğiniz, alanının en başarılı uygulaması. Daha çok hoteller üzerine uzmanlaşmış olsa hostel seçeneklerini de görebilirsiniz.

2- Hostelworld: Bizzat tüm hostel rezervasyonlarımda severek kullandığım ve inanılmaz kullanışlı bir arayüzü olan uygulama. Asıl işi hosteller olduğu için son zamanların en popüler hostel uygulaması. Kredi kartı bilgilerinizi kaydederek Iphone kullanıcısı iseniz parmak iziniz ile rezervasyonunuzu kolayca yapabilirsiniz. Çok fazla tercih edildiği için hosteller hakkında en güncel bilgileri, konumlarını ve değerlendirmeleri bu uygulamada görebilirsiniz. Kısaca hostellerde konaklamayı düşünüyorsanız mutlaka telefonunuzda bulunsun.

3- Hostelbookers: Hostelworld kadar olmasa da alanının en başarılı uygulamalarından birisi. İndirin, inceleyin, beğenirseniz kullanın. Hostelin ne olduğunu bilmiyorsanız Hostel Nedir ? bölümünü ziyaret edebilirsiniz.

           

Harita Uygulamaları;

1- Google Maps: Adından da anlaşılacağı üzere Google tarafından hazırlanan şehir haritalarını isterseniz online isterseniz de offline olarak görüntüleyebileceğiniz harita programı. Offline olarak kullanmak için internete bağlandığınızda gitmek istediğiniz yerleri işaretleyerek kaydediyorsunuz ve şehri gezmeye çıktığınızda internetiniz olmasa bile uygulamanın size sunduğu yol tarifini takip ediyorsunuz. Müzeler, otobüs durakları, tren garları, hosteller, turistik noktalar, restoranlar, kafeler, bankamatikler artık nereye gidecekseniz mutlaka bu uygulamada yol tarifini bulabilirsiniz. Elinizde çarşaf gibi haritayla dolaşmak istemiyorsanız seyahatlerinizde en çok ihtiyacınız olacak olan şey şüphesiz çevrimdışı çalışan navigasyon programları olacak, bu yüzden alanında 1 numara olan Google Maps uygulamasını mutlaka indirin. Şehirlerarası yolculuklarda ne kadar yolunuz kaldığını veya taksiye bindiğinizde en yakın hangi yoldan gidebileceğini Google Maps kullanarak görebilirsiniz.

2- Citymaps2go: Seyahatlerimde sıkça kullandığım ve gözüm kapalı tavsiye edeceğim mükemmel bir çevrimdışı harita uygulaması. Yola çıkmadan önce uygulamayı indiriyorsunuz, gezeceğiniz şehirlerin haritalarını indiriyorsunuz ve şehre ulaştığınızda çevrimdışı olarak dilediğiniz her noktanın yol tarifini kolayca alıyorsunuz. Google Maps gibi önceden kayıt etmeye ihtiyacınız yok, tek yapmanız gereken internet varken şehir haritasını indirmek. Şehir içinde aradığınız tüm noktaları bu uygulamada bulabilir ve yol tarifi ile kolayca ulaşabilirsiniz. İnternet bağlantısı varken bu programı açtığınızda turistik olan tüm noktalar hakkında çok detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz. Mutlaka telefonunuzda bulunsun.

3- Maps.Me: Son zamanlarda çok popüler olan ve birçok gezgin tarafından tercih edilen bir diğer çevrimdışı harita programı. İndirin, inceleyin ve beğenirseniz seyahatleriniz de kullanın.

4- Here: Yine popüler olan harita uygulamalarından birisi. Diğer uygulamalara alternatif olarak değerlendirebilirsiniz.

5- Yandex: Mutlaka telefonunuzda bulunuyordur çünkü ülke içinde sıkça kullanırız. Hala indirmemişseniz artık indirin ve seyahatleriniz de kullanın.

6- Forevermap: Çevrimdışı olarak kullanabileceğiniz, gezilecek noktalar veya restoranları ve kafeleri görüntüleyebileceğiniz güzel bir uygulama. Uygulamayı kuruyorsunuz, gezmeyi planladığınız şehirlerin haritalarını indiriyorsunuz ve ulaşmak istediğiniz her noktaya kolayca yol tarifi alıyorsunuz. Diğer uygulamalara alternatif olması açısından değerlendirebilirsiniz.

           

İletişim Uygulamalar;

1- Whatsapp: Hepimizin telefonunda var ve ne olduğunu benden daha iyi biliyorsunuz. Seyahat ederken yakınlarınız ile sesli ve görüntülü iletişim kurmak için Whatsapp aramasını kullanabilirsiniz.

2- Skype: Bilgisayarlarda kullanıldığı gibi cep telefonlarında da rahatça kullanabildiğimiz uygulama. Görüntülü konuşmanın haricinde Skype uygulamasını telefon aramaları için de kullanabilirsiniz. Ben telefon aramalarımı Skype kullanarak yapıyorum yani GSM operatörlerinin yurtdışı arama paketlerinden satın almıyorum çünkü operatörlerin fiyatlarına göre çok daha hesaplı. Skype uygulamasını indiriyorsunuz, profil oluşturuyorsunuz, kredi kartınızı kullanarak bakiye yüklüyorsunuz ve internete bağlandığınız an yakınlarınızın cep telefonlarını veya sabit telefonlarını arıyorsunuz. Bakiyeler Dolar olarak yükleniyor ve dakika başı ücretlendirmeleri gerçekten çok hesaplı, tek olumsuz yanı telefon aramaları yapmak için internet bağlantısına ihtiyaç duyacak olmanız.

3- Skype Wi-Fi: Eğer Skype kullanıyorsanız mutlaka bu uygulamayı da telefonunuza indirin. Bu uygulama tüm dünyada; havaalanları, oteller, tren garları ve kafeler de dâhil olmak üzere 2 milyonun üzerinde etkin noktada bulunan wi-fi ağlarına Skype kontörünüz ile bağlanmanızı sağlar. Kullanımı şöyle; telefonunuza Sykpe Wi-Fi uygulamasını indiriyorsunuz ve Skype oturumunuzu açıyorsunuz, yakın çevrenizde bulunan Skype ortak kullanım ağına bağlanıyorsunuz, internete girdiğiniz anda sistem otomatik olarak Skype kontörünüzden 30 dakikalık ücret kesiyor ve 30 dakika sonra internet bağlantınızı otomatik olarak sonlandırıyor. 30 dakika sonra bağlantıyı kesme sebebi oturumu kapatmayı unutup fazla kontörünüzün gitmesini önlemek yani sistem siz unutsanız bile 30 dakika sonra internet bağlantısını sona erdiriyor. Bu wi-fi ağlarının nerede olduğunu öğrenmek istiyorsanız Skypemaps adresini tıklamanız yeterli. Seyahatleriniz de şifresiz wi-fi aramakla uğraşmak istemiyorsanız bu uygulamayı kullanabilirsiniz. Ücretlendirmeleri de gayet makul fiyatlarda.

3- Tango: Her ne kadar ülkemizde arkadaş bulmak için kullanılsa da seyahatlerinizde Türkiye’de bulunan yakınlarınız ile görüntülü konuşma yapmak için kullanabilirsiniz. Bu uygulamayı kullanabilmeniz için karşı tarafında Tango uygulamasına sahip olması gerekiyor. Dilerseniz seyahatiniz esnasında yeni insanlarla tanışmak için de kullanabilirsiniz.

4- Viber: İnternet bağlantısı sağladığınız takdirde sms gönderir gibi mesaj ve fotoğraf gönderme imkânı sağlayan popüler bir uygulama. Ses kalitesi nedeniyle telefon görüşmesi kadar net ve anlaşılır konuşma imkânı sunduğu için mutlaka değerlendirin. Sağladığı diğer bir güzel hizmet ise görüntülü konuşma yapabiliyor olmanız.  

5- Wi-Fi Finder: Yakın çevrenizde bulunan tüm wi-fi ağlarını görüntüleyebileceğiniz, seçtiğiniz herhangi bir şifresiz wi-fi ağına yol tarifi çıkaran akıllı telefon uygulaması. Yurtdışında internet paketinizi kullanamayacağınızı düşünürsek çevrenizde bulunan şifresiz wi-fi ağları kurtarıcınız olacaktır o yüzden mutlaka telefonunuzda bulundurun.

6- Wi-Fi Worldwide: Aynı şekilde yakın çevreniz de bulunan şifresiz wi-fi ağlarını bulan ve otomatik olarak bağlantı sağlayan kullanışlı bir uygulama. Seyahatlerinizde internet ihtiyacınızı karşılamak için telefonunuzda bulundurmanız da fayda var.

           

Konaklama Uygulamaları;

1- Airbnb: Seyahat etmeyi planladığınız şehirlerde yerel insanların kiraladığı evleri veya evlerinin kiralık odalarını görüntüleyebileceğiniz uygulama. Telefonunuzda mutlaka bulunsun ve ister seyahat öncesi ister seyahat sırasında konaklama seçeneklerini görün. Airbnb’nin ne olduğunu bilmiyorsanız Konaklama bölümünü inceleyebilirsiniz.

2- Wimdu: Tıpkı Airbnb gibi kiralık evleri ve kiralık odaları görüntüleyebileceğiniz bir diğer konaklama uygulaması. Wimdu Avrupa’da çok popüler o yüzden seyahate çıkmadan önce mutlaka indirin ve alternatifleri görün. Wimdu’nun ne olduğunu bilmiyorsanız Konaklama bölümünü inceleyebilirsiniz.

3- Couchsurfing: Ücretsiz konaklama seçeneklerinin en güzeli olan Couchsurfing’in akıllı telefon uygulaması. 5 milyondan fazla gezgini birbirine bağlayan bu sosyal ağın akıllı uygulamasını telefonunuzda bulundurun ki seyahatiniz esnasında da kolayca istek gönderin ve geri dönüşleri takip edin. Couchsurfing’in ne olduğunu bilmiyorsanız Couchsurfing Nedir ? bölümünü ziyaret edebilirsiniz.

4- Hotel Tonigt: Plansız olarak seyahat edenlerin mutlaka telefonlarında bulundurması gereken bir akıllı telefon uygulaması. Otellerin boş kalan odalarını son dakikada rezervasyona açtıkları sistemi barındıran bu uygulama ile çok daha uygun fiyatlara oda bulabilirsiniz. Genel anlamda ABD ve İngiltere’de kullanılıyor olsa da diğer ülkeler için de şansınızı deneyebilirsiniz.

              

Gezi Rehberi Uygulamaları;

1- Trip Advisor & Trip Advisor City Guides: Trip Advisor uygulamasında neredeyse arayıp da bulamayacağınız hiç bir şey yok, bu özelliği de Trip Advisor’ı alanının en iyisi yapıyor. Konaklama seçeneklerinden gezilecek yerlere, ulaşım alternatiflerinden yeme-içme alanlarına, gece kulüplerinden kafelere, aklınıza ne gelirse tüm detayları bulabileceğiniz, gezeceğiniz yerler hakkında daha önce o şehirleri gezmiş olan milyonlarca üyenin yaptığı yorumları okuyabileceğiniz dünyanın en büyük gezi sitesi. En güzel tarafı ise üye olduktan sonra diğer kullanıcılara istediğinizi sorabilecek ve anında cevap alabilecek olmanız. Trip Advisor’ı telefonunuza indirip kurcalamadan sakın yola çıkmayın.

2- Around Me: Tıpkı Trip Advisor gibi milyonlarca kişi tarafından kullanılan; turistik noktalar, konaklama alanları, restoranlar, kafeler, eczaneler, benzin istasyonları, müzeler vs. şehir içinde ihtiyacınız olan her noktayı görüntüleyebileceğiniz faydalı bir seyahat uygulaması. Son zamanlarda git gide popüler olmaya başlayan ve çok fazla tercih edilen bu uygulamayı seyahat öncesinde mutlaka telefonunuza indirin.

3- Field Trip: Şehirde ne var ne yok hepsini görebileceğiniz ve konumunuza göre yakın çevrenizde bulunan, ilginizi çekebilecek noktaları size bildiren güzel bir uygulama. Alternatif olarak değerlendirebilirsiniz.

4- City Seeker: Google Maps’e entegre olarak çalışan, telefonunuza indirdikten sonra; turistik, aile ile gidilebilecek, popüler olan mekânlar, kültürel alanlar ya da doğal güzellikler olarak belirlenen seyahat türlerinden birisini seçeceğiniz ve bu tercihinize bağlı olarak yakınınızdaki tüm mekânları listeleyen başarılı bir uygulama. Gitmek istediğiniz yerleri işaretliyorsunuz ve Google Maps kullanarak yol tarifi alıyorsunuz.

5- Triposo: Telefonunuza indirdikten sonra seyahat edeceğiniz şehirleri seçiyorsunuz ve bu şehirlerin rehberlerini indiriyorsunuz. Şehir rehberlerinde bulunan; turistik yerler, yeme içme noktaları, eğlence mekânları, alışveriş alanları ve konaklama alternatifleri hakkında tüm detayları öğreniyorsunuz. Bunların haricinde, şehirde bulunan tüm müzelerin açılış-kapanış saatleri ile giriş ücretlerini, restoranların numaraları ve adreslerini öğrenebileceğiniz ayrıca para birimi çeviricisi de bulunan, dünyanın en çok kullanıcısı olan akıllı telefon uygulamalarından birisi. Mutlaka telefonunuzda bulunsun.

6- Isic: Uluslararası öğrenci kartı sahibi olanların; hangi şehirlerde nerelerde öğrenci indirimi olduğunu görebilecekleri, bu noktalara yol tarifi alabilecekleri ve önerileri okuyabilecekleri çok faydalı bir uygulama. Isic kartınız varsa bu uygulamayı mutlaka indirin. Uygulamayı kullanmak için Isic kart sahibi olmanız gerekmiyor ancak programı kullanarak öğreneceğiniz öğrenci indirimi sunan yerlerde Isic karta ihtiyacınız olacak. Isic kartın ne olduğunu bilmiyorsanız Isic Card & Öğrenci Kimlikleri bölümünü ziyaret edebilirsiniz.

            

Fotoğraf ve Video Uygulamaları;

1- Camera+ : 30’dan fazla filtresi ile seyahat fotoğraflarınızı düzenleyebileceğiniz kapsamlı bir akıllı telefon uygulaması. Çok fazla bilinmese de telefonunuza indirerek incelemenizde fayda var.

2- Snapseed: Seyahatleriniz esnasında çektiğiniz fotoğrafları filtreleyebileceğiniz bilindik bir fotoğraf uygulaması. Çektiğiniz fotoğrafları daha güzel hale getirerek paylaşmak istiyorsanız telefonunuzda mutlaka bulundurun.

3- Go Pro: Go Pro kullanıyorsanız muhtemelen telefonunuzda vardır ancak seyahate çıkmadan önce Go Pro satın almışsanız ya da bir arkadaşınızdan ödünç olarak istemişseniz telefonunuzda mutlaka bulunsun. Kullanımı çok basit; uygulamayı indiriyorsunuz, wi-fi kullanarak cihazınıza bağlanıyorsunuz ve görüntüyü telefon ekranınızdan görüyorsunuz. Dilerseniz de Go Pro ile çektiğiniz fotoğrafları telefonunuza indirebiliyorsunuz.

4- Pixlr-o-matic: Barındırdığı yüzlerce filtresi ile seyahat fotoğraflarınızı daha çekici hale getirebileceğiniz fotoğraf uygulaması. Diğer uygulamalarda bulunan filtreleri beğenmiyorsanız ya da size yeterli gelmiyorsa indirip kullanabilirsiniz.

5- Periscope: Gezilerinizi an be an tüm dünya ile paylaşmak istiyorsanız, telefonunuza indirip gezdiğiniz yerleri canlı canlı yayınlayabilirsiniz.

           

Müzik Uygulamaları;

1- Sound Hound: Seyahat ettiğimiz ülkelerin kültürleri bizim kültürümüzden farklı, bu yüzden şehirlerde yemek yerken ya da kafede bir şeyler içerken kulağımıza çalınan ve hoşumuza giden bir şarkının ne olduğunu anında öğrenin.

2- Shazam: Yine etrafınızda çalan müziklerin isimlerini ve söyleyen sanatçıları öğrenebileceğiniz başaralı bir uygulama. Son zamanlarda Sound Hound uygulamasının yerini alması da ne kadar popüler bir uygulama olduğunun göstergesi.

3- Tuneln: Türk kanalları da dâhil olmak üzere 70.000’den fazla radyo kanalını internete ihtiyaç duymadan dinleyebileceğiniz mükemmel bir radyo programı. Seyahat etmeyi keyifli kılan en güzel şeylerden birisi müzik dinlemek o yüzden teknolojinin bu nimetinden mutlaka faydalanın.

           

Çeviri Uygulamaları;

1- Google Translate: Ne kadar iyi dil bildiğinizi iddia ederseniz edin mutlaka bilmediğiniz kelimeler çıkacaktır. Seyahatleriniz esnasında dil konusunda tıkandığınız an kurtarıcınız çeviri programları olacak. Google Translate alanının bir numarası; dilerseniz elle girerek, dilerseniz sesli söyleyerek, dilerseniz telefonun kamerasını kullanarak kolaylıkla kelimeleri ya da uzun cümleleri çevirebilirsiniz. Son zamanlarda yapılan güncellemeler ile çok küçük hatalar haricinde neredeyse cümleleri tam olarak çevirebiliyor. Tek olumsuz yanı internet bağlantısı olmadan çalışmıyor olması.

2- Bravolol: Bizzat kullandığım, internete bağlı olmadan kullanabileceğiniz basit bir uygulama. Her kelimenin karşılığı çıkmayabiliyor ancak yine de gayet başarılı. Offline olarak çalışması en önemli tercih sebebi.

3- Word Lens: İnternet bağlantısına ihtiyaç duymadan, telefonunuzun kamerası ile fotoğrafını çekeceğiniz herhangi bir yazıyı istediğiniz dile çevirebilen faydalı bir program. Elinizle yazmak zor geliyorsa bu uygulamayı indirerek kamera aracılığı ile kolayca çeviri yapabilirsiniz.

4- I Translate: İnternet olmadan kullanamayacağınız ancak internet bağlantısı ile detaylı çeviriler yapabileceğiniz güzel bir çeviri uygulaması. İnternet bağlantısı gerektiriyor olması nedeniyle diğer çeviri programlarına alternatif olarak değerlendirebilirsiniz.

5- XE Currency: Euro ve Dolar haricinde yerel para kullanılan ülkelere seyahat ettiğinizde ilk yapacağınız şey para çevirmek olacak. Tüm para birimleri arasındaki kurları inceleyebileceğiniz en güncel döviz çevirme programı bu program. En güzel tarafı ise internete ihtiyaç duymadan kullanabilecek olmanız. Para çevirme konusunda detaylı bilgi almak için Kredi Kartı & ATM & Para Çevirme bölümünü ziyaret edebilirsiniz.

6- Döviz.com: Döviz kurlarını anlık olarak takip edebileceğiniz bir diğer faydalı uygulama. Yerel para birimi kullanılan ülkelere seyahat etmeyi planlıyorsanız alternatif olarak telefonunuzda bulundurabilirsiniz.

           

Konum Paylaşma Uygulamaları;

1- Foursquare: Konumunuzu paylaşmak ve gittiğiniz yerleri kaydetmek için kullanacak olmanızın yanı sıra çevrenizde bulunan; kafelerin, restoranların ve gece kulüplerinin adreslerini görüntülemek için de kullanabilirsiniz.

2- Swarm: Gezdiğiniz şehirlerde ki konumuzu paylaşmak için kullanabileceğiniz en popüler uygulama. Sadece konumunuzu bildirmek için değil bulunduğunuz bölgede yeni insanlar ile tanışmak için de kullanabilirsiniz.

3- Tinder: Türkiye’de bulunan yakınlarınız ile iletişim sağlamanın ve konumunuzu paylaşmanızın yanı sıra gezdiğiniz şehirlerde yeni arkadaşlıklar kurmanıza aracılık eden bilindik bir uygulama. Telefona indiriyorsunuz, yakın çevrenizi filtreliyorsunuz ve çevrenizde bulunan insanlarla mesajlaşmaya başlıyorsunuz.

           

Bonus: Eğer seyahatlerinizde Kuzey ışıklarını görmek gibi bir niyetiniz varsa telefonunuzda mutlaka bulundurmanız gereken uygulama Aurora Forecast. Bu uygulama sayesinde Avrupa’nın tüm Kuzey ışığı görülebilen şehirlerinde, Aurora Borealis’in hangi tarihlerde yüzde kaç görülebilme ihtimali olduğunu öğrenebilir ve hava olaylarını an be an takip edebilirsiniz.

           

Yorumlar